1

27. februar 2010

Flink

KK har sett mye på fjernsynsapparatet i de siste dagene.  Der har det vært mange flinke mennesker og noen som ikke har vært fullt så flinke og noen som har vært veldig flinke.Det er kjempemoro å se sånne ting som egentlig bare skal være moro, men så heter det jo leker også da.  KK husker at han lekte da han var sånt lite guttemenneske og så husker han at han lekte med sønnemennesket og dattermennesket sitt og ofte med vennenetilbarnamennesker. Veldig ofte så lekte de på ski om vinteren.  De lekte masse og ble litt flinke men ikke så flinke som de som har vært på fjernsynsapparatet.  Ikke så flinke som de som ikke har vært fullt så flinke engang.
KK har tenkt at det er litt rart det med å være flink for noen er flinke med noe og noen er flinke med noe annet men alle er ihvertfall litt flinke med noe.  Og det er jo bra hvis man bare kunne finne ut hva man er flink til. Men så er det det med at noen er flinke i noe som de også får kjempestore pengesekker for å være flinke i mens noen er enda flinkere i noe de nesten ikke får noen pengesekker for. Det er jo rart da for alle de som er flinke, og spesielt i sånne leker som er på fjernsynsapparatet nå, øver jo veldig mye og kanskje de må være like mye borte fra dressmenneskene sine.  Da synes KK det er litt rart at en mann som har vært veldig flink til å kjøre fort nedoverbakke i 2minutter har fått 4.500.000 i sin pengesekk mens noen som skyver noen stener  bortover isen i en time og må gjøre det mange ganger bare kanskje får 100.000 i pengesekkene sine.
KK skjønner jo at det har noe med noe som heter markedskrefter å gjøre og de kreftene er visst veldig sterke.  Det som KK synes gjør det enda rarere er at han som kjører fort nedoverbakke har 31.000 mennesker på ansiktsboken som er tilhengere av ham, mens de som skyver steiner har 500.000 som er tilhengere.  Det er nesten slik at hvis det er veldig få som er tilhengere så får man store pengesekker og hvis man har mange så får man små pengesekker. Da er det kanskje fint at det ikke er så veldig mange som leser på bloggen til KK. Det er nemlig noen piker som skriver sånne blogger om klær og sminke og andre sånne jentegreier og det er 50.000 som leser der hver dag og de pikene får gansker store pengesekker mens KK sin blogg er det bare omtrent 70 som leser.  Da burde KK få store pengesekker da. Det gleder KK seg til.  
Tenk det da at det skal komme kjempestore pengesekker, spesielt nå som hverken dressmenneskene eller NAVtrollet vil gi ham noen pengesekk.  Derfor har KK sett på de bloggsidene som det er veldig mange som leser og da skjønte han nok at det hjelper å være flink også.  De pikene har nemlig vært veldig flinke til å få dressmennesker til å fortelle om ting de lager og selger på sidene og da får pikene pengesekker.  Så de har vært veldig flinke til å få sånn reklame og så har de vært veldig flinke til å gjøre noe som fint heter markedsføre sidene sine.  Det betyr at det er veldig mange som vet hvordan de skal finne de sidene.  Det er flinkt. Så flink er ikke KK og da blir det nok ikke noen pengesekk allikevel.
KK synes ikke at de er like flinke til å skrive som han er også skriver de om noe som KK ikke synes er spennende. KK synes det han skriver om er mye mer spennende og viktig, men i det som heter markedskreftene er det ikke det som er viktig.  
Det som er aller viktigst er at alle får lov til å synes og mene det de vil og at ingen bestemmer hva de skal mene. Ihvertfall ikke slik at de som mener noe ikke skjønner at det er noen som bestemmer hva de skal mene.
Det kalles ytringsfrihet og det er noe av det fineste som finnes.

Ingen kommentarer: