1

10. februar 2010

En god dag i KK's liv!

Noen dager er altid bedre enn andre nå har KK hatt noen fine dager. KK har fått et hyggelig brev, hatt en hyggelig samtale med NAV og fått litt i pengesekken sin.
Da KK gikk i postkassen sin i går hadde postmannen lagt alle de vanlige fargelagte arkene om alt man kan lkjøpe hvis man har penger oppi kassen til KK. KK pleier å kaste alle de fine arkene, men heldigvis tok han dem med sig inn i kjellerhuset sitt.  Da han tittet litt i dem fant han en konvolutt med sitt navn på.
Det var en litt gul konvolutt og nederst stod det "Det Kongelige Slott". Da ble KK veldig overrasket. Han tenkte at dette måtte han bruke tid på, så KK laget en kopp kaffe og så satte han seg i sofaen med brevkniv, konvolutt, god musikk og kaffekopp.  Han tenkte litt på at først har han fått skjermbrev fra 18 folkevalgtmennesker fra det øverste huset i landet han bor i og så får han brev fra selveste kongens slott.  Det var ganske gode tanker.
Hendene til KK skalv litt da han brukte en gammel brevkniv han hadde arvet av broren til mormormennesket hans. Og inne i konvolutten lå et brev hvor det sto at Kronprinsessen takket for et hyggelig brev hun hadde fått og som det gjorde henne glad å lese.  Tenk det, fra selveste Kronprinsessen, eller i hvertfall sekretæren hennes.  Det syntes KK var veldig godt og så husket han at han til jul hadde sendt et julekort til Kronprinsessen der han ba om unskyldning.
Det var nemlig slik at før Kronprinsessen ble Kronprinsesse så hadde hun levet et sånt liv som man liksom ikke skal og så hadde hun vært borti sånne dopmennesker og festemennesker og så hadde hun fått et sønnemenneske uten å være gift. Og det gikk ikke an.  KK var nok en av dem som mente at hun som skulle bliKronprinsesse ikke burde bli det fordi hun sikkert ikke var flink nok, og så kom hun ikke fra noe som på fint heter riktig miljø.  Det var veldig mange som mente det og hun som skulle bli Kronprinsesse måtte lese og høre mye om seg selv som sikkert var både vondt og ekkelt å høre.
Men like før hun skulle gifte seg med Kronprinsen i landet til KK snakket hun med sånne skriveriavisermennesker og fortalte om hva hun hadde gjort før og at hun nok var lei for det men at hun ikke kunne gjøre noe med det.  Alle vet jo at det som har skjedd før kan man ikke viske bort hvis man ikke er Gud eller noe sånt da, og det er det jo ingen mennesker som er.
Etter at hun ble Kronprinsesse synes KK at hun har vært veldig flink og at hun blir flinkere og flinkere til å være Kronprinsesse. Derfor syntes KK at han skulle be om unskyldning for at han hadde vært noe som heter forutinntatt.  Det betyr at han hadde bestemt seg om å ha en mening før han visste nok om det han hadde en mening om.  Og nå sa altså Kronprinsessen at hun syntes det var hyggelig å lese det KK hadde skrevet.  Da og sammen med at 18 folkevalgtmennesker hadde skrevet  til ham følte KK at han var blitt synlig igjen.  Det var veldig godt og KK gråt nok litt av glede den kvelden.
Dagen etter skulle KK til fasthvitfrakkmennesket sitt og han skrev en ny søknad om at KK burde få enten en sånn rehabiliteringspengesekk eller en uføretrygdpengesekk elller en attføringspengesekk.  Det viktigste var ikke egentlig hva sekken het bare KK kunne få nok til å kunne betale husmenneskene og matmenneskene igjen.  Fasthvitfrakkmennesket syntes nok det var rart at noen NAVhoder som ikke visste noe om hvor syk KK egentlig er ikke hører på hvitfrakkmennesket som har gått på hvitfrakkskolen i mange år. Men nå var KK litt glad fordi det hadde skjedd noe annet den dagen som også var bra.
KK hadde nemlig fått en bitteliten pengesekk fra et annet troll som også er en del av det kjempestore STATStrollet.  Det var nok til at maven til KK ikke skulle være så tom, men ikke nok til at husmenneskene fikk det de skulle ha. Allikevel følte KK at noen hadde klappet ham på skulderen og sagt at vi fikser dette vi.
KK var så glad og følte seg så modig og synlig at han gikk til det store NAVhuset og satte seg på venterommet. Etter en stund, som ikke var så lang som tidligere ropte et NAVhode på ham.  Det var et kjempehyggelig NAVhode så KK tenkte at det er ikke et NAVhode men et NAVmenneske. NAVmennesket hørte på hva KK sa om alt han hadde opplevd med NAVtrollet og fastNAVhodet sitt og at han ville ha et nytt fastNAVhode.  Da ropte NAVmennesket på et annet NAVmenneske som var minst like hyggelig og som sa at hun ville hjelpe KK så mye hun kunne menn KK måtte vente litt på venterommet.
KK ventet på venterommet helt til alle NAVhodene og alle menneskene som trengte hjelp var gått sin vei. KK var helt alene da det snille NAVmennesket kom tilbake.  Hun fortalte at hun hadde snakket med et annet NAVsjefmenneske og at KK hadde fått et nytt fastNAVhode som er veldig hyggelig og at det nye fastNAVhodet skulle ringe til både fasthvitfrakkmennesket til KK og KK dagen etterpå og at nå skulle alt løse seg så KK kunn sove godt og ikke finne på sånne dumme ting med sovepastiller og slikt mer.  Det var snille NAVmennesker det.  Da ble det nok en sånn rar følelse i øynene til KK men det kom ikke noen dråper derfra før han var kommet hjem.
Så nå har KK en veldig god kveld.  Han gleder seg til at det nye fastNAVhodet, som KK allerede har bestemt seg for at er et fastNAVmenneske, skal ringe ham i morgen.  Nå tenker KK at han nok helt sikkert skal være der når niesemennesket hans skal gifte seg og når dattermennesket hans trenger ham og når sønnemennesket hans vil snakke med ham.  Alltid vil KK være der.  
Selv om det sikkert blir mange mørke dager fortsatt, sånn er KK sin sykdom, så vet KK at det er noen der ute, eller der oppe som ser ham og alle andre som trenger hjelp fra NAVtrollet.......noen ganger!


Og SNIPP SNAPP SNUTE, nå er kanskje eventyret snart ute.

2 kommentarer:

Siri sa...

... ingen flere tanker.....?

Frithjof W. Kallevig sa...

Jo, jeg lover det skal komme flere tanker og funderinger.