1

4. februar 2010

Kan man slutte å tenke????

KK har mange ganger tenkt på det å ikke tenke.  Han har lurt på om det er mulig å la være å tenke tanker enten de er glade eller leie. KK tenker nemlig at det er nettopp det å tenke som gjør at han er menneske.  Egentlig var det vel en mann fra et land som lager masse god rødvin, som det i landet til KK bare er vinmenneskene som har lov å selge ( men det er en digresjon), som først sa akkurat det. Cogito ergo sum sa den mannen og han het Rene Descartes. Den setningen er er skrevet på et språk som ingen snakker mer men som alle som tenker at de er litt flinkere enn andre bruker for å vise hvor flinke de er.  På språket til KK betur den setningen: Jeg tenker altså er jeg, menneske altså. Noen andre mener at den bare betyr : Jeg er tenkende, men KK synes den første meningen er finere. KK tenker ofte på at det er en veldig viktig setning. Den er liksom blitt et bevis på det å være menneske.  
En musikkgruppe som KK er veldig glad i og som var litt populær for nesten 40 år siden hadde en sang om det.  Den gruppen het Moody Blues og de sang: I think. I think I am....Of course you are my bright little star Det er en setning KK er veldig glad i. KK er glad i den sangen både fordi det er en veldig fin melodi å høre på når han går tur om kvelden og fordi sangen sier noe til KK som han ikke kan bestemme helt hva ert men som veldig ofte gir gode tanker.
En annen som var veldig glad i det Descartes sa var en dame som ikke kunne høre og ikke se og snakke. Tenk det da, ikke kunne gjøre noe annet med hodet sitt enn å tenke. Da kan man i hvertfall ikke la være å tenke.  Den damen het Helen Keller og hun sa at akkurat dden setningen gjorde at hun skjønte at hun var menneske. Fordi den sa til henne at ingen av hennes handicap var en viktig del av det at hun levde fordi handicapene ikke påvirket at hun kunne tenke, og da var hun jo menneske. Det synes KK er flott. At noen kan klare å tenke positive tanker selvom de kanskje kunne ha god grunn til å tenke leie tanker.
KK skulle ønske at han kunne tenke litt flere positive tanker.  Mange mennesker sier at KK ikke skal tenke så mye. Det tenker KK ofte på. At han ikke skal tenke så mye, men da tenker han jo mye på at han ikke skal tenke så mye og da blir det jo mange tanker allikevel.  Da tenker KK at det ikke er noe rart at han kanskje blir sett på som litt sånn gæern.  For når KK tenker tanker om ikke å tenke så tenker han på ingenting og KK lurer veldig på hva ingenting er.
For eksempel lurer KK fælt på at noen sier at det før det de kaller det store panget ikke var noenting men fordi alt det som ikke var noe krasjet sammen så ble det masse.  Og da tenker han: Hvis det ikke er noe så kan det vel ikke kræsje og hvis det ikke er noe så er det jo ikke tid heller og da var det ingenting før smellet men hvis det ikke var noen tid heller så kunne det jo ikke være noe som het før.  Slik tenker KK og da blir det mange rare nye tanker og da klarer han ikke å tenke ingenting.
Det er ikke noe rart at noen synes at KK tenker mye rart.  Kanskje de vil at han skal tenke mindre fordi de ikke skjønner hva han tenker.
Det beste KK vet er når noen vil være med å snakke om sånne rare tanker.  Når han sitter med noen og snakker sånn kan han sitte hele natten og da kan kanskje samtalen starte med hvor fort en blyant beveger seg til hvordan dt salathode blir et salathode. Etterpå kalrer han ikke å finne ut hvordan samtalen har forandret seg, men han synes det er ganske morsomt at det å snakke er å si det man tenker høyt og når andre sier høyt det de tenker så får KK nye tanker og sånn kan det fortsette.
Slike tanker synes KK er bra men de leie tankene skulle han gjerne sluppet. Det rare er at når en lei tanke er kommet i hodet hans så stopper den alltid og begynner på ny igjen fra der den staretet. Slik kan det være hele dagen og det er slitsomt. Mye mer slitsomt enn å prøve å tenke for eksempel hvordan han synes NAVtrollet burde vært. Men dessverre er det ingen av de som bestemmer hvordan NAVtrollet skal oppføre seg som vil høre på KK. Men så er jo KK litt gæern og da sier alle at nå må du slutte å tulle.
Sånn er livet tenker KK og så tenker han litt mer på andre ting.
Men å slutte å tenke???? Nei, det tror ikke KK skjer før han slutter å leve men da tenker KK at kanskje tankene fortsetter ut forbi der det er noe og ut til der det ikke er noe. Men da er jo KK der så da er det noe.  
Nei, nå må KK prøve å roe seg og prøve å sove.
Ha en drømmeløs natt (dere som klarer) og vær klare til å tenke nytt i morgen.

2 kommentarer:

Siri sa...

Men tankene mine får du aldri.... TØff du Frithjof som utleverer tanken dine.......

:-)

Frithjof W. Kallevig sa...

Takk. Tøff i trynet? Eller som Lillo-Stenberg sier Tøff i pysjamas?
Å dele tanker er ikke det samme som å dele drømmer.
Jeg leste også den boken og det var nok hennes drømmer "om en mykje bedre tid"(Bjørn Eidsvåg) kundene ikke fikk.