1

8. februar 2010

Hvilken vinterdag!!!!

Hvilken vinterdag vi fikk utdelt i går. Vi fikk utdelt samtlige fire ess i Vår Herres kortstokk på en og samme dag. I tillegg fikk jeg personlig utdelt en liten knekt også.

Spar-ess:
Morgenen opprant med skyfri himmel.  Fra sitt punkt litt lavt på himmelen ga solen oss et flommende løfte om nok en gang å vise hvem av himmellegemene i vårt solsystem som er størst, mektigst og vakrest.  Nok en gang viste Helios at den er grunnlaget for alt liv, både fysisk og psykisk.  Følelsen av å la de første varmende strålene gli over kinnet ditt som en kjærlig moderhånd er uforlignelig.

Ruter-ess:
Temperaturen varslet at skiene ville ha behov for Blå Spesial. Den varslet ski som satt godt i motbakkene opp mot Glåmene og gled flott ned kleivene mot Fyllingen.  Den varslet at de tynne skihanskene ikke ville bli kalde og at  det tykkeste ullundertøyet kunne få hvile i skuffen sin. Den varslet at ryggen ville bli god og svett.

Kløver-ess:
Fargene i Nordmarka inneholdt hele regnbuens spekter og trærne sto snetunge og slikket i seg de livgivende stråler. Fra enkelte heller og hyttetak hang istapper som krystall-lampetter og innimellom løsnet en vanndråpe som gjenspeilet hele naturens katedral og traff sneen under med en lyd som av all verdens orgler i samstemt harmoni.

Hjerter-ess:
Og inne i skogen, mellom trærne danset himmelens engler i diamantkledte, florlette kjoler hver gang et av trærne valgte å kaste av seg vinterdynen.  Enkelte fuglers kvitter var som englenes harper og basuner og selv følte jeg at Vår Herres egen hånd dyttet meg uanstrengt innover, stadig lenger innover i hans aller vakreste bygning.

Og så var det den litt merprosaiske

Spar-knekt:
For en gangs skyld fungerte det kollektive systemet helt som det skulle.  Fra forrige ukes lange og kalde tur, blottet for enhver form for service, var selv Ruter denne gangen i strålende humør. Busser og baner koresponderte, de rød lys og strømbrudd glimret med sitt fravær og førerne hadde hyggelige meldinger til sine passasjerer.

SØNDAG 7. FEBRUAR 2010 VAR BARE PERFEKT!

2 kommentarer:

Siri sa...

Herlig :-)

Anonym sa...

Fantastisk. Godt det finnes gode dager også!