1

25. januar 2010

Kurt-Kåre har snakket med fastNAVhodet!

Jeg har nettopp fått en beskjed fra Kurt-Kåre at han har snakket med fastNAVhodet sitt og nå ber han meg bringe dette kapitelet i eventyret videre.

Kurt-Kåre, eller KK som dere kanskje husker at jeg  fortalte om på lørdag fikk idag en sånn SMS på telefonen sin fra fastNAVhodet sitt om å ringe.  KK, som gjør det hjelpetrollet ber ham om, ringte tilbake. Da KK etter lang venting mens en NAVstemme sa i røret på telefonen: "Vi har lang kø, venligst vent". Da stemmen hadde sagt det hundretusen ganger, slik føltes det for KK, kom det en ny NAVstemme som spurte KK hva han ville. KK sa han skulle snakke med fastNAVhodet sitt for det hadde bedt ham ringe. Etter at KK hadde måttet fortelle hvem han var og hvorfor han skulle snakke med fastNAVhodet sitt sa NAVtelefonstemmen at hun skulle sette ham over.  Da ventet KK litt lenge igjen men nå var det ingen stemme som sa noe i røret. Tilslutt hørte han stemmen til fastNAVhodet. 

KK fortalte hvem han var, for KK er opplært til å være høflig og presentere seg, Det første fastNAVhodet sa da var: Hva lurer du på?.  KK ble litt forbauset men sa at han hadde ringt til NAVtrollet for noen dager siden og spurt om hvordan NAVtrollet hadde tenkt at han skulle kunne gi husmenneskene og matmenneskene pengesekkene sine siden han ikke fikk flere pengesekker av NAV og han heller ikke fikk lov av fasthvitfrakkmennesket sitt å få pengesekker av dressmenneskene. Dessuten hadde KK bedt om å få snakke med det NAVhodet som var ovenfor fastNAVhodet fordi han kanskje tenkte at det var greit å få fortelle historien sin til en som satt enda nærmere NAVtrollet.


Men fastNAVhodet sa at siden de ikke ville gi ham variguførepengesekk og at rehabiliteringspengesekktiden var ferdig så kunne de ikke gi ham mer.  KK spurte hvordan han da skulle kunne dele ut de pengesekkene han måtte for å kunne leve og da svarte fastNAVhodet at det var ikke noe det kunne gjøre for saken var avgjort. KK prøvde å forklare at advokatvennmennesket hadde sendt inn en klage og at da var vel ikke saken avgjort, men det sa fastNAVhodet at det var den nok og at de ikke hadde fått en sånn klage.  KK syntes ikke fastNAVhodet var hyggelig, og dessuten snakket det på en sånn måte at KK ikke forsto alt det sa. FastNAVhodet hadde nemlig for ikke lenge siden vært et sånt menneske som kom til KK sitt land med et annet språk enn det KK hadde lært. Og KK sitt språk er ikke så lett for andre å lære. Da blir det ofte til at slike nyelandsmennesker sier ting på en måte som gamlelandsmennesker, slik KK er, ikke alltid forstår. KK ba om å få snakke med overfastNAVhodet, men fastNAVhodet sa at det hodet ikke var tilstede og han trodde nok ikke hun ville snakke med KK allikevel.  


Fordi KK kjente at det ble litt rart i halsen og i øynene orket han ikke snakke med fastNAVhodet mer og sa farvel og la på røret.  


Nå vet ikke KK hva han skal gjøre for han har ikke lyst til å spørre alle vennemenneskene og familiemennesken og kveldsmenneskene om hjelp fordi KK har litt igjen av noe som så fint heter stolthet. Det er ikke så mye igjen av den men det lille som er synes KK det er verdt å ta vare på. Det kan være fint å forsøke å spare på noe.


Og som på lørdag så avslutter vi med


SNIPP SNAPP SNUTE
eventyret er IKKE ute


men nå legger vi til et: FORHÅPENTLIGVIS.


Og forresten ortalte Kurt-Kåre meg at han har fått sin egen mailadresse:
kkmenneske@gmail.com
Og han synes det hadde vært hyggelig med hilsener.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg krysser fingrene for at det blir en noe mer positiv fortsettelse av denne historien.

Unknown sa...

Det gjør jeg også. Jeg får forsøke å bruke tiden til tastatursysselsetting. Kanskje noe skjer.
Med vennlig hilsen
Frithjof Kallevig AKA Kurt-Kåre