1

30. januar 2010

KK har andre tanker i hodet også!

Kurt-Kåre fortalte meg i dag at han ikke bare var opptatt av NAV, men også andre ting. Hvis du vil lese om NAVkampen til Kurt-Kåre må du scrolle nedover i bloggen.

KK er jo en sånn mann som er midt i livet og så har han vært ganske mye og ganske ofte hos dressmenneskene.  Derfor leser KK ofte en fin papiravis som er sånn jenterosa men som nesten bare har bilder av menn.  Kanskje det er derfor den er rosa. Han mener fordi det er vel mest jenter som har lyst til se på bilder av menn og jenter er jo glad i rosa. KK tenker at kanskje det er litt flaut å kjøpe noe som er laget for jenter, men når KK er på bussen om morgenen så er det nesten bare menn som leser i den. Det der skjønner ikke KK helt, men når alle dressmenneskene leser så kan han også.
Den rosa avisen heter noe veldig fint om et liv som er der hvor dressmenneskene lever.  Det heter Næringslivet og er noe helt annet enn det spørreNAVtrolletompengesekklivet som KK lever i.  Forresten husker KK at han for lenge siden skrev et brev til det livet (se kobling: http://kallevig.blogspot.com/2009/01/kjre-nringslivet.html ) og det brukte de på internettet til den rosa avisen. Da var KK stolt.
I den rosa avisen står det ofte om dressmennesker som betaler masse for noe som før var papirer men nå bare er tall på internettet.  Disse papirene kaller de for aksjer og verdipapirer og fond og mange andre fine navn.  I den rosa avisen er det mange mange sider om disse papirene og sidene er helt fulle av tall.  Det er så mye at KK nesten ikke nskjønner noenting enda han er ganske flink til å forstå tall.  KK har skjønt at sånne aksjer er noe som bestemmer at når dressmenneskene har kjøpt dem så eier de litt av et firma.  Det er kjermpefint for da vil de sikkert være med å bestemme i det firmaet tenker KK.  Men så er det visst ikke slik allikevel for det eneste dressmenneskene vill med de greiene er å få andre til å betale litt mer for dem.  Da sier alle at det er veldig bra for næringslivet. For hvis noen vil betale mer så er det ikke noe som kalles fall i indeksen eller så kaller de det resesjon eller finanskrise eller under pari eller mange andre ting. De har så mange flotte og fine ord som de bruker i næringslivet. Det er KK imponert over, men så har jo dressmenneskene gått i mange år på skole for å lære om de ordene. 
Ikke alle har gått på skole forresten. Noen har bare stått i en butikk og vært sånne matmennesker og en annen har vært på en båt og vært fiskebåtmann. Men de er veldig flinke alle sammen. Det må de jo være for de får veldig store pengesekker av hverandre hele tiden. Noen får forresten veldig store pengesekker av det kjempekjempestore STATStrollet.  Det er sikkert bra for dem for da kan de betale husmenneskene for de kjempekjempestore husene sine. De er ihvertfall mye større enn kjellerhuset til KK.  KK synes det er fint at noen har veldig store pengesekker, men han synes det er trist at det er noen som ikke har pengesekker i det heletatt. Men han skjønner jo at noen av de med store pengesekker ikke vil putte noe i pengesekkene til de som har veldig tomme pengesekker.  De storpengesekkmenneskene sier nemlig at det er fordi de med tomme pengesekker ikke gidder å være hos dressmenneskene at de ikke har noe i pengesekken sin.  KK tror ikke det er helt sant for han vet om mange mennesker som gjerne vil være hos dressmenneskene men som ikke får lov eller klarer å være der.
Men det KK egentlig tenkte på at han ville tenke på nå var dette med de aksjene og at de er så viktige for næringslivet.  KK tenkte nemlig først at det var fint å ha noe som viste at man eide noe for da kunne man være med å gjøre noe for det firmaet.  Da kunne man kanskje bestemme hvem som skulle få pengesekker og at pengesekkene skulle være litt likere eller at firmaet kanskje skulle lage noe som for eksempel NAVtrollet trengte eller noe som andre dressmennesker trengte eller bare noe som noen trengte og som de ville bruke pengesekken på.  Men så er det visst ikke slik. Det virker som om det eneste som er viktig er om det er noen andre dressmennesker som vil bruke en enda større pengesekk på de papirene enn den som dressmennesket som eide aksjene hadde brukt for å få eie dem. Og slik er det visst hele tiden.  Og da skjønner ikke KK at det hjelper firmaet noe for de får jo ikke noe av pengesekkene og de som bruker tiden sin i firmaene og hos dressmenneskene får visst ikke noen nye som bestemmer hva de skal lage og sånn.  Nei, dette er rarere enn det KK skjønner selv om han leser den rosa avisen nesten hver dag. Men han skjønner jo at det er slik som skal til for at næringslivet skal være et fint liv.
Og så står det i den rosa avisen at man kan gå på et sted som heter børsbutikken og kjøpe sånne aksjer for der er det dressmennesker som selger dem. Noen selgere for seg selv , noen selger for andre og noen selger aksjer som de ikke eier og så kjøper de dem etterpå før de leverer dem til det dressmennesket som kjøpte det av salgsdressmennesket før han kjøpte det.  KK skjønner ikke slikt, men det er nok veldig smart å gjøre det for noen får veldig store pengesekker av det. Men så er det noen som får veldig små pengesekker etterpå.  Og da må de ofte gå til bankene og få hjelp. KK synes det er rart at selv om de menneskene ofte har nesten mindre pengesekker enn det KK har og at det står enda større tall på de brevene gjelds- og inkassomenneskene sender til dem enn de som KK får og de står på samme lister som KK og av og til også på noen stygge lister fra et sted som heter Brønnøysund så sier bankene at de gjerne vil slike mennesker kjempestore pengesekker en gang til. Men når KK ber om en bitte liten så nesten bare ler de av ham.
Det synes også KK  er rart. Og når ce har ordentlige kjempestore hull i sekkene sine så får de bare store nye sekker av det store SKATTtrollet. 
Det er mye sånn KK ikke skjønner, men så har han ikke gått like lenge på skoler i land som heter Sveits og Amerika og i en by som heter Bergen. Og ikke har han stått i matbutikk eller vært på fiskebåt så lenge heller.  Nei det er vist mye KK kunne lært hvis han hadde gort noe slikt.  Kanskje han ikke hadde hatt så mange leie tanker heller.  Men det er nok KK blitt for gammel til å rette på nå.
Men han skal ihvertfall fortsette å lese den rosa avisen for det står ofte noe om dressmennesker som han kjenner eller vet hvem er og det er jo alltid fint å vite hvor man har vennemennsker.
Nå har det vært så mange tanker i hodet til KK at han må gå og legge seg.  


Så da sier vi enda en gang
SNIPP SNAPP SNUTE eventyret om KK og tankene og opplevelsene og NAV er ikke ute.


Forresten har han nå fått svar fra 15 folkevalgtemennesker. HURRA!

2 kommentarer:

Siri sa...

Stå på Frithjof ! Du skriver knakende bra - det er fasinerende å lese - første jeg ser etter når jeg logger meg på er om du har skrevet noe :-)

Anonym sa...

Ja, veldig bra! Fengende og interessant!